SLIDER

Juhlan tuntua ja jännitystä tulevasta!


Tänä samana räntäisenä marraskuun iltana, kun pusersin viimein kaksi tarkoin ja loputtoman pitkään harkittua kennelnimitoivetta Kennelliiton lomakkeelle, pyöräytin vielä kotisivutkin hatarasti pystyyn. Ei se niin helposti kyllä tapahtunut, kuin miltä "pyöräyttäminen" kuullostaa, vaan oli lähinnä tuskallinen mihinhittoontaasryhdyinkään-kokemus. Ensisijaisena lähtenyt kennelnimitoive näkyy tämän sivun otsikossa, Poffertjes. Toinen paljastunee seuraavassa Koiramme-lehdessä :) Kerron näistä lisää joskus myöhemmin, kun varmistuu kummalla homma jatkuu.

Ja siis joo. Ai että. Monen vuoden haave on nyt siis siinä vaiheessa, että kennelnimen hakemisen hetki löi viimein. Vähän vajaa 3 vuotta sitten alkoi potentiaalisen schapendoesin etsintä pienimuotoisen harrastusmaisen kasvatustoiminnan kantanartuksi innostuttuani rodusta Hollannin matkamme jälkeen. Määrätyillä spekseillä, sopivalla hyvällä fiiliksellä ja lomien ajankohtien perusteella meille saapui ensimmäinen schapendoesimme Inka (Jungdoes Inka De Licht) kauniista Tanskasta. Päivääkään ei ole tarvinnut valintaa katua, sillä tähän mennessä Inka on ylittänyt perheemme odotukset monin tavoin. Eikä pelkästään yksilönä, vaan myös rotuna, joka siis oli täysin uusi tuttavuus saapuessaan. Terveys, luonne, harrastusominaisuudet, menestys näyttelykehissä ja rento meininki kotona. Eipä kehtaa enempää toivoa. Ja mitä todella kehtaa, niin aloittaa tältä pohjalta rodun jalostuksen ja kasvattamisen. Ensimmäisen pentueen aika piti oikeastaan olla jo aiemmin, mutta taivaankappaleet ja omat aikataulut eivät vielä tuolloin kohdanneet.

Nyt odotellaan jännityksellä vietetäänkö tuleva joulu mukavasti perheen kanssa ruokapatojen ääressä vai istumalihakset jumissa autossa matkalla kohti Norjaa tapaamaan erästä komeaa schapendoes-herraa.. 

Tästä se kaikki alkoi! Jungdoes Inka De Licht, ikä 8 viikkoa.


© Kennel Poffertjes