SLIDER

Astutusmatka tehty ja kennelnimi myönnetty!


Vähänpä tiesin viime marraskuussa miten kauan Inkan juoksuja saisi lopulta odottaa. Juoksujen venyminen helmikuulle saakka ei ole toki millään tapaa huono asia, päinvastoin, sillä nyt pennut tulevat olemaan juuri sopivasti luovutusikäisiä parhaaseen kesäloma-aikaan.

Astutusmatka Norjaan Ikaroksen luokse meni oikein hyvin, vaikka itse stressasin ihan äärettömän paljon Inkan mukavuudesta matkalla. Pahin kaikesta on se lentomatka ja aika lentokentällä, kun koira on kenttähenkilökunnan hallussa. Tiedän, ettei Inka tykkää lentämisestä, koska parta on läähättämisestä aina märkä, mutta onneksi Inka myös toipuu tästä koettelemuksesta välittömästi päästessään takaisin perheensä luokse. Matka oli muutenkin onnistunut, maisemia pääsi ihailemaan 3 tunnin bussimatkan aikana ja uroksen omistajaperhe oli hyvin mukava ja saimmekin yöpyä heidän kotonaan. Ikaros oli todella hurmaava luonteeltaan ja olemukseltaan, josta tosin pääsin perille vasta seuraavana päivänä, kun Inkaan hullaantunut hurmuri rauhoittui hieman. Olin tietysti pelkkää ilmaa Ikarokselle, joka keskittyi kosiskelemaan täysin rinnoin ihanaa juoksuista narttua.

Norjan maisemia bussin ikkunasta.


Tätä kirjoittaessani on kulunut viikko astutuksesta. Eipä tuosta voi vielä varmasti sanoa mitään, että onko pieniä pennun alkuja vatsassa vai ei. Uni ja ruoka kyllä maistuu todella hyvin! En muista aiempien juoksujen aikaan vastaavaa vaihetta olleen, mutta eipä se mitään tarkoita. Kolmen viikon päästä on ultra, jossa asia toivottavasti varmistuu ja saamme pieniä pentusia huhtikuun loppupuolella!

Päivää ennen kuin lähdimme Inkan kanssa Norjaan, huomasin kennelnimianomuksen statuksen muuttuneen "myönnetyksi"! Viime marraskuussa anotuista kennelnimistä ensimmäinen vaihtoehto meni siis onnistuneesti läpi ja sain jo ilmoituksen (ja tietysti laskunkin) asiasta. Tämän asian tiimoilta ei ole yhtään mitään vaaraa hukkua mihinkään informaatiotulvaan käytännön asioista, joten en nyt tiedä koska kennelnimi on oikeasti virallisesti hyväksytty, koska jalostustietojärjestelmään se ei ole vieläkään ilmestynyt. No, eipä se niin justiinsa. Ehkä se vaatii valtakunnallisen julistuksen ensin Koiramme-lehdessä ja seuraava näyttää tulevan vasta maaliskuussa.. Kestän tosin tämän kolmen viikon odotuksen kyllä, koska aiemmin kuulin, että prosessissa saattaa kestää puolikin vuotta, ja olin siis henkisesti valmistautunut myönnön saapumiseen vasta touko-kesäkuussa. Hyvä siis näin!

Anotut kennelnimet Koiramme-lehdessä 1/2018

© Kennel Poffertjes